alajärvi

Alajärvi

Eteläpohjalaisen ja keskisuomalaisen mentaliteetin kohtauspaikka Alajärvi on vetovoimainen elinkeino- ja koulutustoiminnan sekä lähipalveluiden keskus. Alajärven erityinen vahvuus on ennakkoluuloton asenne yrittäjyyteen ja Alajärvellä onkin paljon teollisuutta, monipuolista yritystoimintaa ja hyvät palvelut. Asukkaat ja vierailijat saavat nauttia myös turvallisesta ja viihtyisästä elinympäristöstä ja elinvoimaisista kylistä.

Sinisen Tien varrella sijaitseva reilu 10000 asukkaan virkeä kaupunki on tunnettu runsaista vapaa-aikapalveluistaan sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluistaan. Alajärvi tarjoaa hyvin virikkeitä erilaisiin harrastuksiin. Kaupungin vapaa-aikatoimen palvelut sekä paikkakunnalla toimivat useat urheiluseurat ja järjestöt tuottavat aktiivista toimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Pesäpallostadionin, yleisurheilukentän ja tennishallien rinnalle on noussut viime vuosien aikana jäähalli, pallohalli, uimahalli kuntosaleineen ja viimeisimpänä monitoimihalli, jotka liikuttavat viikoittain satoja urheilijoita, asukkaita ja muita käyttäjiä. Kaupungin pururata palvelee moitteettomasti kesät ja talvet ja täyspitkä frisbeegolf-rata houkuttelee golfaajia kauempaakin. Ulkoilureittejä on viime vuodet paranneltu ahkerasti ja näiden varrella voi patikoida, hiihtää, suunnistaa tai vaikka meloa! Alajärvellä käykin runsaasti eri lajien harrastajia muilta paikkakunnilta. Lisäksi yleisiä uimarantoja ja vesistöalueita on kunnostettu palvelemaan erityisesti kesävierailijoita ja monenlaiset kesätapahtumat kokoavat yhteen asukkaat, mökkiläiset ja turistit.

Myös kulttuurin puolelta Alajärvellä on paljon tarjottavaa matkailijoille. Alajärven kaupunki tunnetaan Aino ja Alvar Aallon kesäviettopaikkana sekä Eero Nelimarkan nimikkomuseon sijaintikuntana. Alajärven Aalto-
keskuksen muodostavat keskustaajamassa sijaitsevat kaupungin virastot, seurakuntatalo, vanha kunnansairaala, nuorisoseurantalo, Villa Väinölä ja Aallon toimiston viimeistelemä kaupunginkirjasto. Alajärvi on osa valtakunnallista Alvar Aalto kaupunkiverkostoa, joka tekee myös tiivistä kansainvälistä yhteistyötä. Nelimarkka-museolla puolestaan kansainvälisyys on ollut vahvasti mukana jo useita vuosia taiteilijaresidenssin muodossa ja sen avulla tarjotaan näyttelyiden lisäksi tasokkaita taiteilijoiden järjestämiä työpajoja museon tiloissa.
www.alajarvi.fi

 

Scroll to Top