Ostos- ja käyntikohteet

Ostos- ja käyntikohteet

Meillä kädentaito on kunniassa. Taitavat käsityöläiset punovat kaislaa, kutovat pellavaa, työstävät arvometalleja ja jalostavat luonnonantimia suussa sulaviksi tuotteiksi. Ostoskohteistamme löydät varmasti tuliaiset niin itselle kuin ystäville.

Sukella geologian rikkaaseen maailmaan kivinäyttelyissä, lähde huikealle avaruusmatkalle ja koe luonnonvoimien mahti. Ota mukaan pala avaruutta – ainutlaatuista kärnäiittiä!

Nelimarkka-museo

Taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan (1891 – 1977) perustamassa taidemuseossa huokuu Välimeren henki ja pariisilainen tunnelma. Uusittu perusnäyttely Pohjanmaa jalkain alla pohjautuu Eero Nelimarkan ja Saima-vaimon kirjeenvaihtoon. Vaihtuvat näyttelyt painottuvat nykytaiteeseen ja tuovat esiin valtakunnallisesti ja alueellisesti merkittävien taiteilijoiden tuotantoa. Museo tarjoaa työpajoja, konsertteja ja luentoja. Kesäisin Cafè de Nelimarkka.

Avoinna: Ti-Pe 11-17, La 12-16, Su 12-17

Yhteystiedot
Pekkolantie 115, 62900 Alajärvi
p. 040 559 8327
info@nelimarkka-museo.fi
www.nelimarkka-museo.fi

Aalto-keskus

Tutustu arkkitehti Alvar Aallon tuotantoon Alajärven ydinkeskustassa. Alajärvi oli Aallon lapsuuden kesänviettopaikka ja nuoruuden kotiseutu. Alajärvellä eletään aitoa elämää Aaltojen keskellä edelleenkin. Hallinto- ja kulttuurikeskuksessa ja ympäristössä on kaikkiaan 11 kohdetta, joista 10 on Aallon suunnittelemia. Kirjasto on suunniteltu Aallon kuoleman jälkeen Aallon suunnittelutoimiston viimeisenä työnä. Pääsuunnittelija/arkkitehti oli Heikki tarkka, joka on Alavrin siskon poika. Hän toteutti suunnitelmaa Aallon alkuperäisten suunnitelmien pohjalta. Mukana oli myös Alvarin toinen vaimo Elissa Aalto. 

KATSO AALTOKIERROS 

Ateljee Tapio Autio

Ainutlaatuisuutta, mystiikkaa ja henkisyyttä huokuvat kivimaalaukset, betonipatsaat ja kiviset rakennukset muodostavat yhdessä satojen neliöiden henkeäsalpaavan kokonaisuuden.
Avoinna kesä-elokuun ajan joka päivä klo 10-18, muina aikoina tilauksesta.

Sisäänpääsy 10 € / 5 €

Yhteystiedot
Tapolanvuorentie 50, 62600 Lappajärvi
p. 0400 662 241
www.ateljeeautio.net

Väinöntalo – Järviseudun museo

Tervetuloa tutustumaan Evijärvelle järviseutulaisen talonpojan arkeen, juhlaan ja tapakulttuuriin! Museoalueella 20 rakennusta ja 19 000 esinettä, museokauppa ja kahvila.
Avoinna:
1.6.-31.8. ti-su klo 11-18
1.9.-15.9. ma-pe klo 9-15
Muulloin sopimuksen mukaan.

Liput 5 €/ 3 €

Yhteystiedot
Latukantie 99, Evijärvi
p. 044 769 9113
http://vainontalo.blogspot.com/

Taide-ateljee Reijo Kivijärvi

Maisemia sekä riemastuttavia naivistisia maalauksia. Perinnepihassa myös paljon muutakin mielenkiintoista. Kesäkahvila, ikivanha savusauna leppoisin löylyin ja majoitusmahdollisuus maalaisromanttisesti aitan parvella.

Kesänäyttely 18.6.-31.7.202219.6-25.7.2021.
Avoinna päivittäin klo 12-19.

Sisäänpääsy 5 €

Yhteystiedot
Keskisentie 181, 63800 Soini
p. 0400 164 166
www.reijokivijarvi.fi

Alajärven kotitekstiili

Aidosti pellavaa vuodesta 1951. Tervetuloa tehtaanmyymäläämme, josta löydät pellavaiset saunatekstiilit, paidat,
pöytä- ja kaitaliinat sekä liikelahjat.

Yhteystiedot
Kauppakatu 6, 62900 Alajärvi
p. 050 562 4898
www.alajarvenkotitekstiili.fi

Koskenvarren Highlander

Tule tutustumaan Ylämaankarjan kasvatukseen luomutilalla. Tilamme sijaitsee Alajärvellä Koskenvarren kylässä, n. 4 km kaupungin keskustasta. Kasvatamme Ylämaankarjaa ja harjoitamme lihan suoramyyntiä. Tilan vanhassa päärakennuksessa olevassa myymälässä voit ostaa tilalla kasvatettua luomulihaa sekä siitä valmistettuja tuotteita. Mahdollisuus sovittaessa myös kahvitteluun sekä maistiaisiin.

Haikkukebab 25 €/kg

Yhteystiedot
Viitasaarentie 83, Alajärvi
p. 0500 597 450
www.ylamaankarjaa.fi

Punaisen Tuvan Viinitila

Viinimyymälämme palvelee päivittäin 10 – 18, josta voit ostaa mukaan palkittuja puna-, valko-, rosee, ja kuohuviinejämme. Erikoisuutena kahdessa viinissämme olemme korvanneet kaiken veden koivunmahlalla. Olemme ensimmäinen alkoholituottaja Suomessa, joka ansainnut kaikkiin tuotteisiin Hyvää Suomesta Joutsenlipun käyttöoikeiden. Tervetuloa tutustumaan puhtaisiin Suomalaisiin aromeihin!

Yhteystiedot
Koskenvarrentie 337, Alajärvi
p. 06 557 4540
www.punaisentuvanviinitila.fi

Viitalan marjatila

Olemme pieni perhetila Lappajärvellä, järven itäpuolella.
Viljelemme tilallamme erilaisia marjoja sekä pienimuotoisesti muita hyötykasveja. Valikoimiimme kuuluvat mm. kylmäpuristetut mehut, hillot, hyytelöt, marjajauheet, marmeladimakeiset ja glögit.
Valmistamme tuotteet käsityönä tilallamme.
Aitoja makuja kraatterijärven rannalta.

Yhteystiedot
Viitalantie 5, Lappajärvi
p. 040 549 1844
www.viitalanmarjatila.fi

Meteoriittikeskus

78 miljoonaa vuotta sitten halkaisijaltaan yli kilometrin mittainen asteroidi suistui kiertoradaltaan Marsin ja Jupiterin välillä ja törmäsi Maahan kosmisella nopeudella. Kaikki elollinen tuhoutui usean sadan kilometrin säteellä ja törmäyksessä syntyi valtaisa kraatteri, josta aikojen saatossa muotoutui Lappajärvi, Euroopan suurin kraatterijärvi. Hotelli Kivitipun Meteoriittikeskuksessa on kahdeksasta eri näytteillepanosta koostuva näyttely, jossa aidot meteoriitit ovat saaneet rinnalleen myös avaruuden ilmiöitä, kuun valloituksen, tulivuoria ja alueen geologiaa. Pääset koskettelemaan meteoriitteja ja näkemään Kuusta tulleen kivinäytteen! Meteoriittinäyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna hotellin vastaanoton aukioloaikoina.

Yhteystiedot
Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi
P. 06 561 5000
myynti@kivitippu.fi
www.kivitippu.fi

Soile Söderling

Kudon kangaspuilla kaisla- ja pajuliinoja. Kaisloilla punon hattuja, koreja, kransseja ja korviksia. Kesällä kerään jokaisen kaislan käsin nyhtämällä Evijärvestä tulevia töitä varten. Kaislat kuivatan ja niputan sekä ennen kutomista tai punomista kostutan ne. Pajut kerään syksyllä, kun lehdet ovat pudonneet. Työtilani yhteydessä on myymälä. Aukioloajat ovat joustavat, soittamalla varmistat, että olen paikalla. Tervetuloa ostoksille! 

 

Yhteystiedot
Kaanapantie 19, 62570 Särkilä (Evijärvi)
p. 040 569 3416
www.soilesoderling.fi

Kraatterijärvi Geopark Opastuskeskus

Kraatterijärvi syntyi 78 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksen seurauksena ja alue on Suomen merkittävimpiä geomatkailukohteita ainutlaatuisen syntyhistoriansa ansiosta. Törmäyksen vaikutukset ovat edelleen nähtävissä ja koettavissa Geopark -alueella, johon kuuluvat Lappajärven, Evijärven, Vimpelin ja Soinin kunnat sekä Alajärven ja Ähtärin kaupungit. Opastuskeskuksessa esitellään alueen syntyhistoriaa sekä sen palveluja, käyntikohteita ja aktiviteetteja. Keskuksesta voi myös ostaa paikallisten yrittäjien uniikkeja tuotteita vaikkapa tuliaisiksi. Kraatterijärven opastuskeskus sijaitsee Hotelli Kivitipun aulassa ja se on avoinna hotellin vastaanoton aukioloaikoina.

Yhteystiedot
Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi
P. 06 561 5000
myynti@kivitippu.fi
www.kivitippu.fi