Ostos- ja käyntikohteet

Ostos- ja käyntikohteet

Meillä kädentaito on kunniassa. Taitavat käsityöläiset punovat kaislaa, kutovat pellavaa, työstävät arvometalleja ja jalostavat luonnonantimia suussa sulaviksi tuotteiksi. Ostoskohteistamme löydät varmasti tuliaiset niin itselle kuin ystäville.

Sukella geologian rikkaaseen maailmaan kivinäyttelyissä, lähde huikealle avaruusmatkalle ja koe luonnonvoimien mahti. Ota mukaan pala avaruutta – ainutlaatuista kärnäiittiä!

Nelimarkka-museo

Taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan (1891 – 1977) perustamassa taidemuseossa huokuu Välimeren henki ja pariisilainen tunnelma. Uusittu perusnäyttely Pohjanmaa jalkain alla pohjautuu Eero Nelimarkan ja Saima-vaimon kirjeenvaihtoon. Vaihtuvat näyttelyt painottuvat nykytaiteeseen ja tuovat esiin valtakunnallisesti ja alueellisesti merkittävien taiteilijoiden tuotantoa. Museo tarjoaa työpajoja, konsertteja ja luentoja. Kesäisin Cafè de Nelimarkka.

Avoinna: Ti-Pe 11-17, La 12-16, Su 12-17

Yhteystiedot
Pekkolantie 115, 62900 Alajärvi
info@nelimarkka-museo.fi
www.nelimarkka-museo.fi

Aalto-keskus

Tutustu arkkitehti Alvar Aallon tuotantoon Alajärven ydinkeskustassa. Alajärvi oli Aallon lapsuudenkesänviettopaikka ja nuoruuden kotiseutu. Alajärvellä eletään aitoa elämää Aaltojen keskellä edelleenkin. Hallinto- ja kulttuurikeskuksessa ja ympäristössä on kaikkiaan 11 kohdetta, joista kuusi Aallonsuunnittelemaa.

KATSO AALTOKIERROS 

Ateljee Tapio Autio

Ainutlaatuisuutta, mystiikkaa ja henkisyyttä huokuvat kivimaalaukset, betonipatsaat ja kiviset rakennukset muodostavat yhdessä satojen neliöiden henkeäsalpaavan kokonaisuuden.

Sisäänpääsy 10 € / 5 €

Yhteystiedot
Tapolanvuorentie 50, 62600 Lappajärvi
p. 0400 662 241
www.ateljeeautio.net

Väinöntalo – Järviseudun museo

Tervetuloa tutustumaan Evijärvelle järviseutulaisen talonpojan arkeen, juhlaan ja tapakulttuuriin! Museoalueella 20 rakennusta ja 19 000 esinettä, museokauppa ja kahvila. Avoinnaoloajat löydät kotisivuiltamme. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Liput 5 €/ 3 €

Yhteystiedot
Latukantie 99, Evijärvi
p. 044 769 9113
http://vainontalo.blogspot.com/

Taide-ateljee Reijo Kivijärvi

Maisemia sekä riemastuttavia naivistisia maalauksia. Perinnepihassa myös paljon muutakin mielenkiintoista. Kesäkahvila, ikivanha savusauna leppoisin löylyin ja majoitusmahdollisuus maalaisromanttisesti aitan parvella. Kesänäyttely 13.6-28.7.2019, avoinna joka päivä klo 12-19.

Sisäänpääsy 5 €

Yhteystiedot
Keskisentie 181, 63800 Soini
p. 0400 164 166
www.reijokivijarvi.net

Alajärven kotitekstiili

Aidosti pellavaa vuodesta 1951. Tervetuloa tehtaanmyymäläämme, josta löydät pellavaiset saunatekstiilit, paidat, pöytä- ja kaitaliinat sekä liikelahjat.

Yhteystiedot
Kauppakatu 16, 62900 Alajärvi
p. 050 562 4898
www.alajarvenkotitekstiili.fi

Soile Söderling

Kudon kangaspuilla kaisla- ja pajuliinoja sekä punon kaislahattuja ja -koreja, ym. Jokaisen kaislan kerään kesällä Evijärvestä käsin nyhtämällä tulevaa työtä varten. Kaislat kuivatetaan, niputetaan ja ennen kutomista tai punomista kostutetaan. Pajut kerään syksyllä, kun lehdet ovat pudonneet. Työtilani yhteydessä on myymälä. Aukioloajat ovat joustavat, soittamalla varmistat, että olen paikalla. Tervetuloa ostoksille!

Kaislasydän, kaaospunontaa, 5€, 7€ tai 10€

Yhteystiedot
Kaanapantie 19, 62570 Särkilä (Evijärvi)
p. 040 569 3416
www.soilesoderling.fi

Anita Koo

Evijärvellä Anita Koon navettaan on sisustettu tunnelmallinen lahja- ja sisustusmyymälä, joka on suosittu retki- ja elämyskohde. Avoinna ympäri vuoden, katso aukioloajat kotisivuilta facebookista. Pieni sisustustavaramyymälä myös Hotelli Kivitipussa Lappajärvellä.

Yhteystiedot
Voltintie 16, 62500 Evijärvi
p. 040 765 1066
www.facebook.com/tyopaja.anita.koo

Muodin Top-Piste

Laadukas ja persoonallinen naisten vaateliike kaikille ihanille naisille
Alajärven keskustassa, palvelee ma-to klo 10-17, pe klo 10-18 sekä la klo 10-14. Laajat valikoimamme tarjoavat asut ja asusteet niin arkeen kuin juhlaankin sekä kokoja 34:stä 56:een saakka. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan!

Housuja alkaen 39,95 €

Yhteystiedot
Kauppakatu 16, 62900 Alajärvi
045 216 3640
https://fi-fi.facebook.com/MuodinToppiste

Hunajakukka

Kraatterijärven metsäkukkahunajaa, makuhunajat ja hunajaiset marjahyytelöt ym. Omat mehiläiset ja puutarhamarjat, tuotteet puhtaasta luonnosta se on lähiruokaa Lappajärveltä.

Yhteystiedot
Koivukankaantie 50, 62600 Lappajärvi
p. 040 7738330
www.facebook.com/hunajakukka

Koskenvarren Highlander

Tule tutustumaan Ylämaankarjan kasvatukseen luomutilalla. Tilamme sijaitsee Alajärvellä Koskenvarren kylässä, n. 4 km kaupungin keskustasta. Kasvatamme Ylämaankarjaa ja harjoitamme lihan suoramyyntiä. Tilan vanhassa päärakennuksessa olevassa myymälässä voit ostaa tilalla kasvatettua luomulihaa sekä siitä valmistettuja tuotteita. Mahdollisuus sovittaessa myös kahvitteluun sekä maistiaisiin.

Haikkukebab 25 €/kg

Yhteystiedot
Viitasaarentie 83, Alajärvi
p. 0500 597 450
www.ylamaankarjaa.fi

Punaisen Tuvan Viinitila

Viinimyymälämme palvelee päivittäin 10 – 18, josta voit ostaa mukaan palkittuja puna-, valko-, rosee, ja kuohuviinejämme. Erikoisuutena kahdessa viinissämme olemme korvanneet kaiken veden koivunmahlalla. Olemme ensimmäinen alkoholituottaja Suomessa, joka ansainnut kaikkiin tuotteisiin Hyvää Suomesta Joutsenlipun käyttöoikeiden. Tervetuloa tutustumaan puhtaisiin Suomalaisiin aromeihin!

Yhteystiedot
Koskenvarrentie 337, Alajärvi
p. 06 557 4540
www.punaisentuvanviinitila.fi

Viitalan marjatila

Pieni perhetila Lappajärvellä, järven itäpuolella. Viljelemme tilallamme erilaisia marjoja sekäpienimuotoisesti avomaan vihanneksia. Valikoimiimme kuuluvat mm. kylmäpuristetut mehut, hillot, hyytelöt, säilykkeet, marjajauheet, marmeladimakeiset ja glögit. Valmistamme tuotteemme tilalla itse kotitekoisesti käsityönä. Kesäisin voit ostaa marjojamme sekä valmiiksi poimittuna tai tulla itse poimimaan. Aitoja makuja kraatterijärven rannalta.

Yhteystiedot
Viitalantie 5, Lappajärvi
p. 040 549 1844
www.viitalanmarjatila.fi

Meteoriittikeskus

78 miljoonaa vuotta sitten halkaisijaltaan yli kilometrin mittainen asteroidi suistui kiertoradaltaan Marsin ja Jupiterin välillä ja törmäsi Maahan kosmisella nopeudella. Kaikki elollinen tuhoutui usean sadan kilometrin säteellä ja törmäyksessä syntyi valtaisa kraatteri, josta aikojen saatossa muotoutui Lappajärvi, Euroopan suurin kraatterijärvi. Hotelli Kivitipun Meteoriittikeskuksessa on kahdeksasta eri näytteillepanosta koostuva näyttely, jossa aidot meteoriitit ovat saaneet rinnalleen myös avaruuden ilmiöitä, kuun valloituksen, tulivuoria ja alueen geologiaa. Pääset koskettelemaan meteoriitteja ja näkemään Kuusta tulleen kivinäytteen! Meteoriittinäyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna hotellin vastaanoton aukioloaikoina.

Yhteystiedot
Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi
P. 06 561 5000
myynti@kivitippu.fi
www.kivitippu.fi

Opastettu Kraatterijärven kierros

Kun haluat tutustua syvällisemmin kraatterijärven ihmeisiin, tilaa linja-autoon mukaan opas. Sopivassa kohdin ihailemme Lappajärven nykyistä maisemaa ja kuulemme järven huikean syntyhistorian noin 78 miljoonan vuoden takaa. Nykyisen järven strategiset mitat, saaret ja kalansaaliit tulevat myös tutuiksi. Kierroksen aikana ajelemme Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven alueella. Lappajärvi tunnetaan mm. mattoteollisuudesta ja painista, Vimpeli pesäpallosta ja metallista, Alajärvi Alvar Aallon arkkitehtuurista ja hirsirakentamisesta. Erilaisia käyntikohteita järven ympärillä on valittavana mm. mystisestä Tapio Aution kivikirkosta ja maalauksista, Punaisen Tuvan Viinitilaan tai Tulivuorikeskukseen Alajärvellä. Vimpelin puiseen pyöreään kirkkoon ja pesäpallostadionille voi pistäytyä samalla pysähdyksellä ammentamaan henkistä ja fyysistä elämystä. Lappajärven Halkosaaren kesäteatteri- ja vapaa-ajan alue patokapinan muistomerkkeineen osuu mukavasti matkan varrelle. Nykälänniemen matkailualue kätkee sisäänsä golfkentän, Hotelli Kivitipun rantaravintoloineen. Kivitipussa on mahdollisuus tutustua myös meteoriittinäyttelyyn, joka päättää kerronnallaan kierroksen kraatterijärven ympäri.

Yhteystiedot
Auktorisoitu paikallisopas Kaija Öörni
kaija.oorni@gmail.com
p. 045 269 1808

Avaruusmatkasimulaattori

78 miljoonaa vuotta sitten halkaisijaltaan yli kilometrin mittainen asteroidi suistui kiertoradaltaan Marsin ja Jupiterin välillä ja törmäsi Maahan kosmisella nopeudella. Kaikki elollinen tuhoutui usean sadan kilometrin säteellä ja törmäyksessä syntyi valtaisa kraatteri, josta aikojen saatossa muotoutui Lappajärvi, Euroopan suurin kraatterijärvi. Hotelli Kivitipun Meteoriittikeskuksessa voit lähteä virtuaaliselle avaruusmatkalle Lappajärven kraatterin synnyttäneen meteoriitin lähtöpaikalle – asteroidivyöhykkeelle Marsin ja Jupiterin väliin. Suurin osa videomateriaalista on aitoa Nasan videokuvaa. Koe huikea avaruusmatka vaikkapa yhdessä perheen kanssa! Alukseen sopii kerralla neljä henkilöä. Avaruusmatkasimulaattoriin on vapaa pääsy ja se on avoinna hotellin vastaanoton aukioloaikoina.

Yhteystiedot
Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi
P. 06 561 5000
myynti@kivitippu.fi
www.kivitippu.fi

Kraatterijärvi Geopark Opastuskeskus

Kraatterijärvi syntyi 78 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin törmäyksen seurauksena ja alue on Suomen merkittävimpiä geomatkailukohteita ainutlaatuisen syntyhistoriansa ansiosta. Törmäyksen vaikutukset ovat edelleen nähtävissä ja koettavissa Geopark -alueella, johon kuuluvat Lappajärven, Evijärven, Vimpelin ja Soinin kunnat sekä Alajärven ja Ähtärin kaupungit. Opastuskeskuksessa esitellään alueen syntyhistoriaa sekä sen palveluja, käyntikohteita ja aktiviteetteja. Keskuksesta voi myös ostaa paikallisten yrittäjien uniikkeja tuotteita vaikkapa tuliaisiksi. Kraatterijärven opastuskeskus sijaitsee Hotelli Kivitipun aulassa ja se on avoinna hotellin vastaanoton aukioloaikoina.

Yhteystiedot
Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi
P. 06 561 5000
myynti@kivitippu.fi
www.kivitippu.fi

Kultasepänverstas Annukka Lahti Design

Käsityön ammattilaiselta korujen korjaukset, tilautyöt, liikelahjat ja muistamiset. Löydät meidät myös
facebookista!

Yhteystiedot
info@annukkalahtidesign.fi
www.annukkalahtidesign.fi