aktiviteetit ja tapahtumat

Aktiviteetit

Meillä ei tarvitse olla jouten, ammenna runsaasta kulttuuritarjonnasta, ohjelmapalveluista ja tapahtumista. Kulttuurin nälkäisille on tarjolla kansainvälisesti arvostettua arkkitehtuuria ja taidetta sekä talonpoikais- ja perinnekulttuuria. Elämyksiä ja hyvinvointia kaipaavat viihtyvät niin leppoisilla järviristeilyillä ja kesäteatterissa kuin jännittävissä pesäpallopeleissä ja kalan narrausretkillä. Tai miltä kuulostaa vierailu voimavaratilalla tai laskettelu kraatterin reunalla?

Kraatterijärven seudun tapahtumat löydät Järviseudun Sanomien tapahtumakalenterista. Kalenterista löydät pieniä tilaisuuksia ja isoja tapahtumia kulttuurista urheiluun.

Vimpelin Veto

Huippupesäpalloa läpi kesän Suomen upeimmalla pesäpallostadionilla Saarikentällä. Tule mukaan Vimpelin Vedon matkaan ja kokemaan Saarikentän ainutlaatuinen pesistunnelma. Otteluohjelman löydät kotisivuiltamme. Vedon riveissä tapahtuu muutakin kuin pesistä. Jännitystä tarjoaa myös Naisten Korisliiga, eSport ja Nuorisokuvat elokuvineen. Kuva Virpi Poikelin. 

Miesten Superpesisottelut
Jatkuu kesällä 2024!

Myynti: www.lippu.fi 

Yhteystiedot
Saarikenttä, Patruunantie 15, Vimpeli
p. 040 535 0430
veto@japo.fi
www.vimpelinveto.fi

Nature Paavola

Luontolan yrityksemme tarjoaa lähiruokaa ravintolassa tilauksesta moninaisiin juhliin. Järjestämme tapahtumia ja tykypäiviä eri teemoilla mm. villilyrttien, sienten ja metsämarjojen parissa.
Kalastus- ja metsästysretket sekä mahlan keruun ja tuotannon tiimoilta maistiaisineen kuuluvat palvelutarjontaamme.
Majoittuminen matkailuautolla- ja vaunulla, telttailua sekä vinttimajoitusmahdollisuus.

Eräkokkisota 60 €/hlö

Yhteystiedot
Multiantie 2969, 63800 Soini
p. 040 562 3604, 040 561 9609
www.nature-paavola.fi

Kalastuspalvelut Lahnalampi

Dropshot, viistokaiku, spinnerbait, popper! Tuntuuko tutulta? No ei se mitään! Kalastuspalvelut Lahnalampi tarjoaa kalastusopaspalveluita Pohjanmaalla tuoreilla tiedoilla, laadukkailla välineillä sekä rennolla asenteella! Tutustut nykyaikaiseen kalastuselektroniikkaan, erilaisiin kalastustekniikoihin ja välineisiin sekä saat uutta intoa upeaan harrastukseen!

Kalamatka Lappajärvelle 3 tuntia, max.3hlö. Kalastusmuotona on heittokalastus. Ota mukaan kaveri, työporukka tai perhe ja tule kokemaan Euroopan suurin kraatterijärvi kala-apajana! Sisältää oppaan, kalastusvälineet sekä kelluntaliivit.

Alk. 100€  / hlö

 

Yhteystiedot
miika@kalastuspalvelut.fi
050 396 5656
www.kalastuspalvelut.fi

Kauneushuone Karenina

Liikkeestä löydät paljon palveluita ja tuotteita. 
-Parturi-Kampaamo palvelut
-Tuotemyyntiä
-Hemmotteluhierontaa:
-Aromahieronta 75min
-Stressiniskahieronta 60min
-Hot Stone Hieronta 60min
-Turvehoitoja
-Turve Sauna
Tervetuloa!

Yhteystiedot

Nykäläntie 137,62600 Lappajärvi
Liike sijaitsee: Hotelli Kivitipussa.
040-566 72 87 Maikki

Ajanvaraus

Keilahalli Alvariini

Hotelli-Ravintola-Keilahalli Alvariinin keilahalli tarjoaa hyvän mahdollisuuden kivaan aktiviteettiin koko perheelle lähes vauvasta vaariin ilman säävarausta niin kesällä kuin talvellakin. Jännitystä, onnistumista, iloa ja hauskaa yhdessäoloa!

Yhteystiedot
Paavolantie 1, Alajärvi
06 557 66 88
www.alvariini.fi

Evijärven uittomieskämppä

Kulttuurikohde kauniin Välijoen rannalla. Erinomainen kohde ryhmille, kesävieraille, perhejuhlille, kokouksille, koulutuksille ja virkistykseen. Tukkilaisharjoittelurata joessa ja rannalla.

Kokouspaketti 50 €/10 hlöä
Sis. tilan, kokoustekniikan, kahvi & pulla

Yhteystiedot
Uittomiehentie 56 Evijärvi
p. 044 722 4436
https://uittomieskamppa.wordpress.com/

Lappajärven kesäteatteri

Euroopan suurimman kraatterijärven rantamaisemissa katettu lähes 700 paikkainen kesäteatteri. Selkänojallisissa muovituoleissa nautit tarjoamistamme teatterielämyksistä keskellä Suomen kauneinta luontoa. Nauruhermoja kutkuttavat näytöksemme ja mainiot näyttelijämme takaavat viihtymisesi. Väliajalla voit nauttia maisemaravintolamme palveluista anniskeluoikeuksin.

Kesällä 2024

-Romanttinen komedia-

Juurihoitoa siirtolapuutarhassa

Yhteystiedot

Itäkyläntie 97, 62600 Lappajärvi

p. 050 350 8351
www.lappajarvenkesateatteri.fi

www.facebook.com/lappajarvenkesateatteri

Rinnehiihtokeskus Lakis

Laskettelukeskus Lakeaharjun upeissa maisemissa. Pisin rinne 750 m ja korkeuseroa n. 90 m. Oikean puoleisen rinteen reunassa on naruhissi, joka sopii lapsille ja aloitteleville lumilautailijoille. Vasemman puoleisen rinteen sivussa on pulkkamäki, rinneravintola ja kota, jonne pääsee suoraan rinteestä. Välinevuokraamo. Lisäksi alueella mökkikylä, karavaanarialue ja hiihtolatuja, kuntoportaat.

Yhteystiedot
Lakeaharjuntie 98, 62800 Vimpeli
p. 050 514 7128
www.lakis.fi

Järviseudun Golf

Lappajärvellä sijaitseva Järviseudun Golfseuran kotikenttä on Suomen, ehkä koko maailman ainut golfkenttä, jossa kierros aloitetaan risteilyllä. Kumpuilevan metsämaaston väylät (1-9) tuovat vaikeutta pituudellaan. Puistomaiset väylät (10-18) pelataan niemellä veden äärellä jossa myös pari mielenkiintoista saariviheriötä. Lahti ylitetään Albatlossi-siipirataslautalla. Klubitalo kattoviheriöineen on nähtävyys.

Golfin starttipaketti
Golfin starttipaketti aikuiset 160 € ja juniorit 45 € (alle 22 v).
Sisältää seuraan liittymisen ja jäsenmaksun, green card -kurssin ja golf, pron opetusta ryhmässä, 10 kpl 9 reiän kierrosta kaudella 2023.

Yhteystiedot
Nykäläntie 124, Lappajärvi
044 566 1999
www.jgs.fi

Hotelli Kivitipun Hyvinvointilomat

Kivitipun hoito-osasto tarjoaa runsaan valikoiman tehokkaita ja hemmottelevia hoitoja. Erikoisuutena on aito kaustislainen jäsenkorjaus. Saatavana on myös klassista hierontaa ja lukuisia erikoishoitoja kuten akupunktio, hermoratahieronta, vyöhyketerapia, aromahieronta, stressiniskahieronta, kuumakivihieronta, korvakynttilähoito ja turvehoidot. Kivitipussa palvelee myös parturi-kampaaja ja jalkahoitaja.

Yhteystiedot
Kivitippu, Nykäläntie 137, 62600 Lappajärvi
P. 06 561 5000
myynti@kivitippu.fi
www.kivitippu.fi

Lillukkametsä

Lillukkametsän Aana on mm. ©Metsämieliohjaaja ja Green Care  asiantuntija, joka tarjoaa luonto-opastuksia, metsämieliharjoituksia sekä lyhytkoulutuksia. ©Metsämieliharjoitukset ovat tietoisia rentoutus-, virkistys- ja mielentaitoharjoituksia luonnossa. Green Care -toiminta edistää hyvinvointia luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Lillukkametsän tarinat ovat luonto- opastuksia Suomenselän laitamilla.

Opastetulla noin kahden tunnin retkellä tutustutaan Järviseudun luontoon helppoja / keskivaikeita metsäpolkuja kävellen. Evästauolla kuullaan tarua ja totta esim. Euroopan suurimmasta kraatterijärvestä, Lappajärvestä tai ylväistä metsäpeuroista. Opastuksia järjestetään lumettomaan aikaan ja kesäkaudellakin toimitaan säätilanteen mukaan.
Retken hinta on 74,40 € / hlö tai 446,40 € / 6-12 henkilön ryhmä.
Hintaan sisältyy opastus, ohjatut ©Metsämieli-harjoitukset, välipalakeksi & mehua, alv 24 %. Hintaan ei sisälly kuljetusta lähtöpaikalle. Lisäaika tai muut palvelut sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot
p. 040 826 8698
info@lillukkametsa.fi
www.lillukkametsa.fi
Lillukkametsän tarinat

Kraatterijärvi Adventure

Koe Euroopan suurin kraatterijärvi maitse ja vesitse! Vuokraamme tarvittavat välineet ja opastamme sinut elämyksiin:
Sähköfatbiket, Sup-laudat, kalastuspalvelut, vesijetti, kanootit ja kajakki, vaellus- ja pyöräilyreitit, mökkivuokraus.

-sähköfatbiket alkaen 40 € / 2h
-Sup-laudat, Sit-on-top kajakit, polkuvene 15 € / 1h 
Kysy lisää!

Yhteystiedot
Terrace Kirppu, Nykäläntie 137, Lappajärvi
Kristian  050 522 4903   
Miika 050 396 5656 

www.facebook.com/kraatterijarvi-adventure

Luontoreitit

Kraatterijärven kosminen luonto on koettavissa monin tavoin. Alueella on edelleen nähtävissä törmäyksen vaikutukset, mm. kraatterin reuna Vimpelin Lakeaharjulla ja Pyhävuori Alajärvellä. Luonnossa liikkujalle löytyy luontopolkuja patikoimiseen ja maastopyöräilemiseen. Euroopan suurimpaan kraatterijärveen voi tutustua myös meloen. Ota koko seutu haltuun 200 km pituisella Tervareitillä, joka kulkee Soinin, Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven halki, yhteensä viiden järven ja useiden jokien läpi. 

Alueelle ollaan hakemassa myös Unescon Geopark statusta, selvitystyö on parhaillaan menossa. Tavoitteena on Kraatterijärvi Geopark, joka tarjoaa kaikille mielenkiintoisen matkan ja kokemisen ainutlaatuiseen geologiseen alueeseen monine kohteineen. 

Olemme koonneet sinulle kattauksen mielenkiintoisista luontokohteista

Luonto liikuttaa

Luonto liikuttaa -kartasta löydät erilaisia luontopolkuja patikkareittejä sekä laavuja ja uimapaikkoja!

Panda Trail

Virtuaalikierros Soinin, Ähtärin ja Alajärven vetovoimaiset luonto- ja kulttuurikohteet tutustuttavissa 360-näkyminä eri kuvakulmista käsin. Matkaa elävöittävät sekä hyödylliset tiedot paikoista että muinaiset legendat kaukaa menneisyydestä. Kierros toimii verkossa puhelimella tai muulla laitteella, selaimella ja VR-laseilla. Kohteissa kannattaa vierailla myös paikan päälle menemällä. 

Paalijärven luonto – ja patikointireitit (Alajärvi)

Koko reitin pituus on 22 km, mutta sitä on mahdollisuus patikoida myös lyhyempiä osareittejä.

Valkealammen patikkareitit (Alajärvi)

Erityisesti hiihtoladuistaan tunnettu Valkealammen alue soveltuu myös kesäisin patikointiin.

Helppokulkuiset reitit soveltuvat myös maastopyöräilyyn.

Vieresniemen esteetön luontopolku (Vimpeli)

Lyhyt 0,7 km pitkä luontopolku tarjoaa luonnonrauhaa aivan kantatie 68:n varrella.

Pyhävuori-Lakeaharju (Alajärvi/Vimpeli)

Tällä reitillä voit patikoida kraatterin reunalla sekä vaihtelevissa metsämaisemissa. Upea Kellaripuro tuo terveiset jääkaudesta.

Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitti (Soini/Ähtäri)

Kaikkiaan yli 50 km reitistöä Soinissa ja Ähtärissä. Reitistöllä on myös kolme lyhyempää reittiä.

Kuninkaanpolku (Soini)

Erämainen, pientä haastetta ja jännitystäkin tarjoava reitti vie jokilaaksosta mäntykankaille.

Kuninkaanpuisto (Soini)

Mukavan mittainen päiväretkikohde, joka sopii niin lapsille kuin iäkkäämmillekin.

Vatpakan hiihto- ja patikointireitti (Vimpeli/Alajärvi)

Talvisin suosittu hiihtoreitti kesäisin mainio patikointi- ja maastopyöräilykohde. Korkeusvaihtelut saa hien pintaan!

Melontareitti

Pohjanmaan monipuolisin melontareitti, Tervareitti, tarjoaa viisi hyvin erilaista jokea ja viisi täysin erilaista järveä. Kyrönjoen KoskiHäjyt kartoitti Ähtävänjoen vesistön ja tuloksena syntyi Tervareitin melontaopas.

geokohteet

Kraatterijärvi Geopark

Muinaisia rantoja, salaperäisiä jälkiä, silo- ja lainekalliota sekä monet muut kohteet kertovat tarinaa ainutlaatuisesta syntyhistoriasta.

Kraatterijärven Georeitti

Kattava selvitys maa- ja kallioperäisistä kohteista sekä historiasta sekä mielenkiintoisimmat geologiset kohteet Lappajärven törmäyskraatterin ympäristössä.

Muita luontokohteita

Evijärven lintutorni

Linnuista kiinnostuneille mielenkiintoinen kohde. Valmosannevan lintutornin reitillä pääsee mukavasti pikkuiselle patikkaretkelle lintujen katselun pariin. Jokisuunlahti on kansainvälisesti merkittävä lintulahti, jossa pesii muutamia erikoisia lintulajeja. Ehkäpä tunnetuin harvinaisempi lintu on kaulushaikara, muita harvinaisia tavattuja lintulajeja ovat mustatiira, kaakkuri ja kalasääski.

Scroll to Top